perjantai 1. kesäkuuta 2012

Aarrekartta kurssilla

Kuten aikaisemmin olen jo kertonut olen haaveillut aarrekarttakurssille pääsemisestä. Eilen siihen tuli työpaikan työhyvinvointi illan kautta mahdollisuus :) Kurssia meille oli pitämässä Kaija Peuna Felicia Ilon akatemiasta. Hän pitää kursseja ymmärtääkseni Peräpohjolan alueella sekä Jyväskylässä tilauksesta erikokoisille ryhmille. Mielestäni mahtava kurssin vetäjä! Osasi kommentoida hienosti jokaisen karttoja ja kysyä niihin sopivia kysymyksiä herätellen ajatuksia.

Voin suositella kokeilemaan aarrekartan tekoa joko yksin tai kurssina. Toiveet voivat toteutua pian tai kun aika on oikea. Mutta on uskallettava haaveilla ja unelmoida. Tunnelmakarttojen ja aarrekarttojen teko voi herättää vahvoja tunteita itkusta nauruun ja vihaan. Mutta ehkä niin on juuri tärkeääkin, että tunteet joita ei ole välttämättä uskaltanut käsitellä ja päästää ajatuksiinsa pääsevät vapaaksi.

Ilta alkoi sillä, että kokoonnuimme yhteen pöydän ääreen ja esittilimme itsemme ja kerroimme hieman tämän hetkisestä perhekoostamme ja mitä odotuksia meillä oli kurssia kohtaan. Tämän jälkeen olisi ollut mahdollisuus rentoutukseen, jonka kautta mielikuvitus olisi päästetty virtaamaan paremmin, mutta meillä se virtasi jo sujuvasti joten jätimme sen osuuden väliin ;)

Aluksi teimme itsellemme tunnelmakartat. Valitsimme intuition perusteella lehdet joista selasimme kuvia jotka miellyttivät silmäämme ja jotka tuntuivat oikealta. Kuvia valittiin 8-10kpl. Sekä lisäksi halutessa tekstejä. Tähän aikaa oli 10minuuttia, eli sopivasti niin, ettei valitsemiaan kuvia jää liikaa miettimään, että minkä ottaa.

Tämän jälkeen laitoimme kuvamme omalle isolle valkoiselle paperille ja katselimme sitä hetken itseksemme. Tämän jälkeen kerroimme parillemme mitä kuvistamme meidän mielestä näkyy. Ja tämän jälkeen pari kertoo mitä hän näkee. Ja toisinpäin parin kuvista sitten :)

Tämän jälkeen aloimme koota varsinaista aarrekarttaa. Kuvia sai olla 3-5kappaletta sekä lisäksi halutessaan teksejä. Kuvat täytyi valita siten, että ne koskettivat itseä. Eivätkä esimerkiksi puolisoa, vaan sellaisia mitkä ovat osa meitä. Kuten Kaijan kertoma esimerkki: et voi toivoa aarrekartassa puolisosi lopettaman juomista, mutta voit toivoa itsellesi parempaa parisuhdetta tai että harrastaisitte parisuhteessanne yhdessä enemmän.

Unelmat ja haaveet saivat olla esimerkiksi vaikka 30 vuoden päähän asti ajateltuja tai heti alkaviksi ajateltuja. Yhteen reunaan laitettiin tekopäivämäärä ja kuvien alle halutessa päivämäärä jolloin niiden täytyy olla toteutunut tai sitten yhtenäinen päivämäärä jolloin kaikki pitää olla toteutunut.

Omaan aarrekarttaani tuli lopulta paljon tekstiä. Kun taas omassa tunnelmakartassani tekstiä oli todella vähän. Tunnelmakartasssa keskelle asetettu kuva on kuuleman kaikkein tärkein.

Tässä kuitenkin ensin oma tunnelmakarttani kuvat liimailtuna vaatekaapin oven sisäpuolelle aikaisemmin laittamani tekstin kaveriksi.




Ja tässä aarrekarttani:

Karttakokonaisuudessaan

Yksi kuva lähempää

Toinenkin kuva vähän lähempää



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)